27 Mayıs 2015 Çarşamba

Aidiyet Duygusu

             Doğduğumuz andan itibaren bir yere aitiz. Nerede hangi ülkede, hangi şehirde, hangi mahallede, hangi ailede doğdu isek ona aitiz. O bütünün bir parçası olarak dünyaya geliriz. Orayı benimseriz. İnsan zaten bir yere ait olmalıdır ki boşlukta hissetmesin. Dünya'ya ait varlıklarız.
              Aidiyet duygusu insanda benimsetme ve önem verme duygularını harekete geçirir. Ait olduğumuz yeri, şeyi benimseriz ve ona değer veririz. Kendi seçimlerimiz dışında oluşmuş olan ailemizi de bu duygudan dolayı kötü dahi olsalar ,sevmesek bile korur kollarız. Bu da aidiyet duygusunun ne kadar önemli olduğunu apaçık ortaya seriyor.
              İş hayatımızda da yeri büyüktür bu duygunun. Çalışan bir birey için iş yerinde sadece o günü bitirip, maaşını almak ise hedef bu iş yerinin aleyhinedir. Çalıştığı kurumu benimseyip,kendini oraya ait hisseden insanlar işini özveriyle yapacaktır. Ve iş yerinin ilerlemesine katkı sağlayacaktır.
            Aşk hayatımızda da aynı şekilde kime ait hisseder isek ona o kadar değer verip, severiz, benimseriz. Bu yüzden bu duyguyu karşımızdakine aşılamak adına sevgisini göstermeyen ve mezara götürmeye çalışan biri olmamalıyız değil mi ? =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder